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No. BSNL/S /SR/2002/Pt Dated 27-8- 2002
To

The Chief General Managet, BSNL

UP (West) Telecom. Circle

Dehradun.

Subject : Eﬁﬁlﬁﬁﬁ.ﬁi@ﬂﬁiﬁﬂﬁé&ﬂﬂwwfﬁxﬂﬂxg

Union — Whether a TTO can be the office bearer of a Non-

executive Association { Union.

Reference : Your letter No. UPW/E%;'X6/MJG/2002-2003/UH'10§1/’ dated 5-8-
2002. i

The matter bas been examined. [t is observed that " there 1s 1O
provision m the Trade Union Act 1926 with regard to0 prohibition of an
executive from being appointed as office bearer of Non-executive Union.

In view of the above, there is no objection 10 an executive, becoming
an office bearer against the outside quota of a Non-executive Union. However
as per the Trade Union Act, only 1/3 of the office bearers o7 5 whichever 15 fess
can be elected / nominated as office bearers of an Non-executive Union.
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Copy to .
1. All CGMs, BSNL
g"‘:‘"‘ 7 All the nine Applicant Unions



